تایلند کلا دارای سه فصل می باشد که آب و هوای تمامی آنها تقریبا معتدل و گرم می باشد ولی بهترین زمان سفر به تایلند بین ماه های آبان تا اسفند می باشد که هوا خیلی گرم نیست و بارش باران هم کم است.
بردن تعدادی کنسرو از ایران بی ضرر نیست. بعضی اوقات خیلی گرسنه هستید ولی دریغ از یک غذایی که به مذاق خوش بیاید. برای داغ کردن کنسرو ها هم می توانید از آب جوشی که با چایی ساز اتاقتان در هتل درست می کنید، استفاده نمایید.
* حتما با خودتان بارونی بیاورید مخصوصا اگر سفرتان به گونه ای است که به جزایر نیز می خواهید بروید. البته اگر ابتدا به بانکوک می روید و بعد به جزایر، در بانکوک هم می توانید بارونی تهیه کنید.
در هواپیما و قبل از ورود به فرودگاه تایلند به شما فرمی 3 صفحه ای را می دهند که باید تکمیل کنید و هنگام چک پاسپورت در فرودگاه به مامور مخصوص تحویل دهید تا در پاسپورت شما منگنه شود و روز آخر و هنگام بازگشت دوباره از پاسپورت شما برداشته شود. اولا در هواپیما خودکار همراه داشته باشید و ثانیا فرم را با دقت پر کنید تا در هنگام چک پاسپورت معطل نشوید. ( مخصوصا صفحات اول و دوم را )
هنگام بازدید از معابد یا کاخ پادشاهی، باید لباس مناسب و نسبتا پوشیده به تن داشته وکفش خود را نیز در آورید، پس حتما قبل از رفتن به این مکان ها جوراب تمیز بپوشید که شرمنده نشوید !!! برای بازدید از مساجد مسلمانان هم زنان باید موی خود را بپوشانند. نکته مهم دیگر در بازدید از معابد این است که دست زدن زن ها به راهب ها و وسایل آنها ممنوع است. در ضمن اگر اجازه عکس گرفتن بهتون دادند با مجسمه بوداها پسر خاله نشده و بهشان نچسبید !!!
یکی از کشورهایی که بیشترین میزان افراد دوجنسه ( Lady Boy ) در آن سکونت دارند ، کشور تایلند می باشد. پس مواظب افرادی که با آنان در ارتباط هستید، باشید. این افراد که در اصل مرد می باشند دارای ظاهری زنانه هستند و بعضا از این ویژگی خود سوء استفاده می کنند. یکی از راه های شناخت این افراد هیکل مردانه شان در مقابل اندام و چهره زنانه شان می باشد. یعنی با وجود زن بودن معمولا دارای قد بلند و هیکلی درشت هستند.
تورهایی که لیدرها در تایلند به شما در همان لحظه ورود پیشنهاد می دهند معمولا خیلی گران تر از قیمت واقعی آنهاست. برای همین به توصیه های لیدرتان مبنی بر خرید تورهای گردشی از آنها که معمولا در مسیر فرودگاه تا هتل داده می شود توجهی نکنید و برای خرید بلیط تورها به دکه های فراوانی که در سطح شهر وجود دارد مراجعه نمایید.
پادشاه تایلند در نزد مردمش بسیار محبوب است و باید حواستون باشه احترامش را حفظ کنید. مثلا اگه رفتین سینما و قبل از شروع فیلم عکس پادشاه را نمایش دادند، پایتان را روی پایتان نگذارید و تخمه بخورید. مثل دیگران روی پا ایستاده و صبر کنید تصویر پادشاه برود. این را هم بگویم که احترام به پادشاه فقط جهت ادب نیست، چون اگه احترام نگذارید جرم بوده و عواقبش گریبانگیرتان خواهد شد.
تجربه خوردن میوه های مختلفی که در تایلند می بینید را به هیچ وجه از دست ندهید و البته تجربه خوردن غذاهای عجیب آنها را حتما از دست ندهید. !!!
چونه زدن و تخفیف گرفتن از تایلندی ها و مخصوصا دست فروش ها را فراموش نکنید. بعضا می توانید یک جنس 100 هزارتومانی را با چونه زدن، 20 هزارتومان بخرید!
شما هم می توانید از تاکسی استفاده کنید و هم از وسیله ای به نام took took که موتوری سه چرخه است و در تایلند به عنوان یکی از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می شود. اگر took took گرفتین که فقط با تفاهم طرفین می توانید قیمت مسیر را تعیین کنید ولی اگر تاکسی گرفتین حتما حتما به راننده بگویید تا تاکسی متر را روشن کند.
* مثل اکثر کشورهای خارجی اینجا هم جهت حرکت ماشین ها برعکس ایرانه. برای همین وقتی می خواهی از خیابان عبور کنی به آموزه های دوران مدرسه ات خیلی توجه نکن که پخش خیابان می شی! در واقع باید ابتدا سمت راست رو نگاه کنی و وقتی به وسط خیابان رسیدی، سمت چپ رو نگاه کنی..
در صورت خرید از فروشگاه های معتبر می توانید از فروشنده درخواست کنید تا فرم vatrefund را به شما بدهد. در صورتیکه این فرم زرد رنگ را داشته باشید در هنگام بازگشت، در فرودگاه بانکوک می توانید به دکه های مخصوص vatrefund رفته و مالیاتی که از شما بابت خرید گرفته شده است را ، پس بگیرید.
تلفن های ضروری در تایلند به شرح زیر است:
« توصیه های سفارت ایران به مسافران تایلند »
سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور پادشاهی تایلند ضمن خوش آمدگویی به کلیه هموطنان عزیزی که قصد مسافرت به این کشور را دارند نکات لازم را جهت راهنمائی و پیشگیری از وقوع هرگونه حادثه ناگواری به شرح ذیل به اطلاع می رساند :
1 _ توصیه این نمایندگی به اتباع کشورمان در خصوص مراقبت از گذرنامه خود که تنها سند هویتی آنها محسوب می گردد این است که آنرا به امانت نزد هیچکس قرار ندهند لازم به ذکر است تاکنون مواردی در خصوص تعدادی از هموطنان که با گذرنامه آنها اتومبیل اجاره و سپس فروخته شده است و اکنون در زندانهای تایلند زندانی می باشند مشاهده شده است .
2 _ علیرغم وجود امنیت در این کشور توصیه می گردد که مسافرین ضمن هوشیاری کامل ، نسبت به مراقبت از وسایل خویش از قبیل اسناد و اوراق هویتی پاسپورت ، بلیط ، پول و ….. اقدام نمایند و در مناطق پرجمعیت نیز مراقب سارقین حرفه ای باشند .
3 _ ضرورت دارد مسافرین اعزامی بـــه این کشور ضمن هوشیاری لازم مراقب باندهای بین المللی قاچاق انسان که عموماً ایرانی می باشند بوده و فریب وعده های دروغین آنها را جهت اعزام به سایر کشورها را نخورند در این خصوص می توان به سرنوشت تعدادی از هموطنان ایرانی که توسط همین افراد به امید رفتن به اروپا ، ژاپن و کره با از دست دادن تمامی دارائی خود به پلیس محل معرفی شده و اکنون در زندانهای تایلند به امید اتمام دوران محکومیت خویش می باشند اشاره نمود .
4 _ در مسیر بازگشت به میهن اسلامی توصیه می گردد از قبول هرگونه وسیله و یا بسته از افراد ناشناس ( ایرانی یا غیر ایرانی ) جهت تحویل به خانواده آنها اکیداً خودداری نموده زیرا ممکن است برای قاچاق مواد مخدر به داخل کشور با اینگونه اعمال از افراد سوء استفاده نمایند .
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در بانکوک ضمن آرزوی سفری خوش برای کلیه هموطنان امید دارد که هیج مشکلی برای اتباع کشورمان رخ ندهد چنانچه با هرگونه مشکلی برخورد نمودید مراتب را سریعاً با بخش کنسولی نمایندگی مطرح نمائید.
5 -کشور تایلند دارای مقررات بسیار سخت گیرانه ای در خصوص سیگار بوده بگونه ای که حتی کشیدن سیگار در بعضی ازشبکه های تلویزیونی آن با شطرنجی نمودن تصویر سانسور می شود و در فرودگاهها نیز اتاقهائی برای همین منظور ساخته شده و معمولا در مکانهای عمومی نیز کمتردیده می شود کسانی درحال سیگارکشیدن باشند. براساس مقررات تدوین شده توسط این کشورهمراه داشتن بیشتر ازیک باکس (10 بسته 20 تائی ) در زمان ورود به تایلند شامل جریمه بسیارسنگینی خواهدگردید. اخیرا نیزکه یک ایرانی به دلیل ورود 40 باکس ( 25 بسته 20 تائی ) بازداشت گردیده بود درنهایت مجبور به پرداخت مبلغ 4 هزاردلار جریمه گردید.لذا به اطلاع کلیه هموطنان ایرانی که قصد مسافرت به تایلند را دارند می رساندکه ازهمراه داشتن بیشترازیک باکس (10 بسته 20 تائی ) خودداری نموده تامشمول جریمه 8 هزارتا10 هزارتومان برای هربسته کوچک 20 تائی و80تا100 هزارتومان برای یک بوکس ( 10 بسته 20 تائی ) نگردند.
6-براساس مقررات جدید اتخاذ شده توسط کشورتایلند اتباع جمهوری اسلامی ایران جهت اخذ ویزا تنها می توانند به سفارت تایلند در تهران مراجعه ودرخواست ویزا نمایند ودرصورت مراجعه سفارتخانه های تایلند در سایرکشورها اخذ ویزا بسیار مشکل می باشد.لذا توصیه می گردد هموطنانی که از ایران قصد سفر به تایلند را دارند حتماً در تهران روادید سفر به تایلند در یافت نمایند.
7-بیماری ایدز یکی از خطراتی است که در اکثر کشورهای جهان سلامت مسافران و جهانگردان را تهدید می نماید.وزارت بهداشت عمومی تایلند در سال 2004 اعلام کرد %60 مبتلیان به ایدز در تایلند را گروه سنی 15 تا 24 سال تشکیل می دهند.وزیر بهداشت نیز اعلام بیش از 80 هزار نفر از جوانان تایلندی به بیماری ایدز مبتلا هستندو هر ساله حدود 20 هزار نفر نیز به جمع مبتلایان افزوده می شود؛ وی هشدار داد تا سال 2006 تعداد حاملان ویروس ایدز در تایلند به بیش از یک میلیون نفر خواهد رسید! بنابراین خطر بسیار جدی است وتوصیه میگردد هموطنان عزیز در صورت سفر به این کشور دقت لازم را برای حفظ سلامتی خود به عمل آورند.
سفارت جمهوری اسلامی ایران
تلفن: ۳۹۰۰۸۷۱ (۲ ۰۰۶۶)
فاکس: ۳۹۰۰۸۶۷ (۲ ۰۰۶۶)
اورژانس
بانکوک سیستم تلفن اورژانسی که به زبان انگلیسی باشد ندارد. اما اگر توریستها دچار مشکل شدند، میتوانند با شماره تلفن ٠٠۶۶٢٢٨١١٣۴٨ تماس بگیرند تا اقدامات لازم صورت بگیرد.
پلیس راهنمای توریست نیز میتواند به توریستهایی که دچار مشکل شدهاند کمک کند شماره تلفن این اداره ٠٠۶۶١١۵۵ است و ٢۴ ساعته میباشد؛ سیستم پاسخگوی انگلیسی زبان هم دارد.
بیمارستان ادونتیست بانکوک
نشانی: محله فیتسانولوک ۴٣٠
تلفن: ٠٢٢٨١١١٠٠
بیمارستان مسیحیان بانکوک
نشانی: محله سیلوم ١٢۴
تلفن: ٠٢۶٣۴٠۵۶٠
بیمارستان بومرونگراد
نشانی: محله سوخومیت، سوآی ٣٣،٣
تلفن: ٠٢٢۵٣٠٢۵٠